Fläskfilé i kantarellsås
4 port
4 port
1 stor fläskfilé
200 g kantareller
1 schalottenlök ( gul lök hade jag)
smör att steka i
4 dl grädde
1 msk kalvbuljong
redning
salt
peppar
1 tsk socker
1/2 tsk grönpeppar
1 msk soja
200 g kantareller
1 schalottenlök ( gul lök hade jag)
smör att steka i
4 dl grädde
1 msk kalvbuljong
redning
salt
peppar
1 tsk socker
1/2 tsk grönpeppar
1 msk soja
Hacka svamp och lök, stek i smör och lägg undan. Skiva fläskfilén, salta & peppra och stek så de får fin färg på båda sidor. Häll på svampfräset igen, tillsätt grädde, buljong, soja, kryddor. Red av till lagom konsistens. Låt puttra en stund så köttet blir mört och såsen tar god smak av svampen.
Vi hade ugnsrostade rotsaker till, potatis, lök, rödbetor och morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar