tisdag 27 oktober 2015

Frasig filodegs paj

Hej hopp!! Hade en hel del med ark av filodeg kvar i frysen sen jag gjorde potatiskorgarna. Så då svängde jag till en köttfärspaj med filodeg igår kväll. Och det blev inte alls dumt. Hade kunnat krydda mer men det kan man ju göra i efterhand. Och sen en god sallad till.

1 gul lök
500 g nötfärs
1 gul och röd paprika
1 näve bladspenat
1tsk oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
ca 8 ark filodeg
150 g fetaost
3 ägg
2 dl mjölk


Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och paprika. Stek nötfärs, lök och paprika och krydda. Blanda i spenaten. Klä en gratängform med ark av filodeg. Pensla med olja och lägg på ett nytt, upprepa med resten av arken. Fyll pajformen med färsen. Smula över med fetaost. Vispa ägg och mjölk och häll i formen. Grädda i ca 25 min. Gott!! Man kan ju blanda i vad man vill i sin paj.
Kanterna blev lite brända men vad gör det
Ikväll funderar jag om vi ska göra laxplanka. Har ni nå tips på goda maträtter, så får ni gärna kommentera =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar